Allmänt

Presentationer

2009-08-11 13:24 #0 av: KarolinaNowak

Hej och Välkommen! Glad

Som ny medlem på forumet får du gärna presentera dig - berätta lite om dig själv och ditt intresse för det engelska fullblodet. Eller så skriver du bara något kortfattat för att meddela oss om att du är ny. Du gör precis som du vill.

Anledningen till den här tråden är att vi ska få chansen att lära känna varandra lite. Och på det sättet göra forumet lite "personligare".

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-12 08:40 #1 av: KarolinaNowak

Kan väl börja med att presentera mig själv.. Glad

Jag är sajtvärd på engelskt fullblod iFokus, då mitt intresse för denna ras är enorm.

Jag bor mitt ute i skogen tillsammans med min man, Mattias och två hundar, Kiwi & Rocky. Hästen står tre mil bort, och önskan om en egen gård är verkligen jätte stor.. Är arbetslös just nu, så jag har gott om fritid. Helst är jag med hästen hela dagarna, men då hade förmodligen min man blivit galen.

Att åka fyrhjuling och fotografera är andra intressen jag har förutom hästar - två intressen som jag och min man dessutom har gemensamt.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-12 08:47 #2 av: MattiasNowak

Så kan väl jag presentera mig då också.

Jag heter Mattias Nowak och är medarbetare här på engelskt fullblod iFokus. Jag är 29år gammal. Kanske är ganska självklart men Karolina är min fru och därför stämmer många av sakerna i hennes presentation in bra på mig med.

Jag bor ju alltså också mitt i skogen, har två hundar och för mycket fritid ibland.

Eftersom hennes häst står så pass långt bort så blir det oftast så att följer med henne dit. Därav så har mitt intresse för Engelska fullblod ökat även om jag alltid varit intresserad av hästar.

Jag är mycket intresserad av motorer, fotografering och mängder av annat.

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-08-18 14:45 #3 av: Micky

Johanna heter jag, är 16 år, och har för bara några månader fått hem ett engelskt fullblod som inte var tillräckligt snabb på banan. Så jag håller på att skola om honom och det går jättebra och han är väldigt läraktig. Har även min andra häst och två hundar som jag håller på med +skolan så jag har att göra:P

Anmäl
2009-08-18 14:47 #4 av: KarolinaNowak

#3 Välkommen Johanna! Skrattande

Jag hoppas du ska trivas på sajten.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-18 14:59 #5 av: Micky

#4 Tack:) Ska jag säkert göra. Är redan fast i artiklarna.

Anmäl
2009-08-18 15:57 #6 av: kaka1234567

Jag är en tjet på 15 år mina kompisar kallar mig kaka.

Jag har inte så mycket erfarenhett av engelska fullblod men bara älskar dem.Har altid varigt intreserad mäst av araber,halvblod och fulblods hästar.Jag vet inte jag bara dras mäst till dem. Jag orkar inte presentera mig så bra men kan länka där jag tidigare presenterat mig ;)

Länk: Presentationer

Mvh kaka

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

 

Anmäl
2009-08-21 12:59 #7 av: MalinB

Hej!

Jag heter Malin och har jobbat med fullblod och galoppsport i hela mitt vuxna liv. Började dock "karriären" på ett arabstuteri så fullblod har följt med genom hela resan.

2004 slutade jag at jobba aktivt på Täby Galopp och sedan dess är hästarna bara en hobby.

Jag har för närvarande tre hästar men bara ett fullblod. Det är en hingst som  är tio år och jag har haft hand om honom sedan han var föl, red även hans mamma litegrann.

Som galoppör tillhörde han eliten och han har gått de flesta stora lopp bla 2 derbyn (danskt och Norskt) och tre St leger där han vann  det norska. Sedan gick han mot den äldre eliten som fyraåring och placerade sig i alla starter utom en (på för kort distans). Tyvärr skadade han sig inför Stockholm Cup och blev stående ca ett år och kom aldrig riktigt tillbaka så då fick jag ta hem honom när jag slutade jobba!

Nu är han en älskad "gårdshäst" som gått dressyr tom LA, 1.10 hoppning och debutant fälttävlan. Tanken är att vi ska komma igång med träning och tävling igen under hösten.

Målet är medelsvår dressyr och 1.20 hoppning och kanske en enstjärning fälttävlan.

Anmäl
2009-08-21 13:13 #8 av: KarolinaNowak

#7 Vad vacker han är! Inga dåliga meriter ni har dessutom Glad

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-21 14:10 #9 av: Strumpan

Hej.

Jenny heter jag, kallar mig för Strumpan här på forumet. Jag är 29 år och bor i Stockholm med mina två illrar, Cato och Kentucky. Jag ramlade mer eller mindre in på fullblod när jag sökte ett stall att vara medryttare i. Det visade sig att ägaren var uppfödare och galopptränare och jag fick hjälpa till med allt ingick i det. Där höll jag till i 6 år, sen köpte jag ett gammalt fullblod av honom, Penny. Den snällaste och ärligaste lilla tjej (hon var bara 154cm hög) som satt sina hovar på denna jord. Penny var en galoppör i sina unga år, men det gick inte så bra för henne på banan. Hon hade viljan men benen var för korta ;), istället blev hon utbildad dressyrhäst. Tyvärr fick vi inte särskilt lång tid tillsammans. Ett år efter att jag köpte henne skadade hon sig riktigt ordentligt i hagen, jag försökte desperat rehabilitera henne i 2.5 år. Men skadan satte sig med tiden på flera ställen på henne, så jag var tvungen att ge upp, hon hade alldeles för ont. Jag var tvungen att ta bort min älskling 2004. Tyvärr har jag inte haft möjligheten att få ta upp ridningen efter det då skolan har tagit upp all min tid. Men så fort jag får tid igen ska jag ta del av hästlivet tills dess får jag njuta av era bilder och historier =)

Mvh JennyAnmäl
2009-08-21 16:43 #10 av: Malin-Trotsig

Hejsan
Malin heter jag och ramlade in i galoppsporten 2005 genom prao och där har jag stannat. Jobbar hos en tränare på Täby Galopp och tar då hand om numera 13 engelska fullblod. Engelska fullblod är den mest mångsidiga ras temperamentsmässigt jag någonsin stött på. Vissa är som levande studsbollar, andra ställer sig och vilar strax innan loppet. Det är det som gör det så roligt att jobba med dem. Favoriterna heter Alonso och Chicago och är båda små valacker med härligt temperament. Alonso är en myskille som sällan lägger öronen bakåt och Chicago kan ibland se ut som han vill äta din arm men följer dig som en hund i grimma.
Har sökt in till the British Racing School och förhoppningsvis börjar jag i januari nästa år.

Anmäl
2009-08-21 17:11 #11 av: KarolinaNowak

#10 Låter väldigt spännande med utbildningen! Glad

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-23 19:00 #12 av: vtessv

Hej!

Therese heter jag och bor i Dalarna.

Har en fbl född 00 som gick av banan 08.

Håller på omskolar och ska väl starta lite hopp/dressyr är det tänkt.

Mannen har temprament som ett sto. Och har många egna förslag på hur saker och ting skall göras.

Men en otroligt social och trevlig kille under sto fasaden.

Anmäl
2009-08-26 00:23 #13 av: KarolinaNowak

Önskar alla välkomna! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-02 14:27 #14 av: Ahnna

Hej, hej!

Jag bor i norra Uppland och har ett flertal shetlandsponnyer och ett engelskt fullblodssto f. 1999. Hon hade en kort karriär på banan och har sedan dess varit ridhäst. Jag använder henne till mestadels jakt, tornerspel och hoppning, och nyligen har vi tagit fälttävlanskort så det kanske blir någon FT nästa år eller så.

Jag började som prao hos Bruno Nilsson på Täby Galopp 1997. Senare det året fick jag någon form av praktikantskap i Margareta Lindströms stall och var i där så ofta jag var ledig från skolan. Under gymnasiet blev det inte så mycket galopp, men direkt efter började jag hos Catharina Wenell (numera Vång) men det funkade inte så lång tid på grund av min fibromyalgi. (Jag visste inte att jag hade det då, men jag fick kolossalt ont i hela kroppen och kunde inte fortsätta.)

Under en USA-resa fick jag kontakt med galoppsporten där och fick en nytändning, eller hur man ska säga. (Jag var ganska nere över att inte kunna fortsätta jobba med galopp och bli lärling.) Så jag satte mig i skolbänken och gick amatörtränarutbildningen på Täby Galopp och Strömsholm och kom i kontakt med Nadja Bellander den vägen. Eftersom jag inte hade några papper på alla timmar jag hade jobbat tidigare så behövde jag 72 timmars praktik för att få avlägga amatörtränarprovet, så jag gjorde dessa hos Nadja. Jag har "frilansat" lite under åren som träckare och stallpersonal hos olika tränare, mest för att hålla kontakt med sporten. Min ekonomi (p.g.a. satsning på shetlandsponnyavel) har inte tillåtit mig att ha någon häst i träning, men jag lever på hoppet att jag ska ha möjlighet till det lite längre fram. Mest som en kul grej för att jag älskar galoppsporten och engelska fullblod. Glad Tränarutbildningen är för övrigt väldigt grundlig och innehåller MYCKET veterinärmedicinsk utbildning, så jag rekommenderar alla som sysslar med hästar att gå den, oavsett om man har inresse för galopp eller inte.

I övrigt så är jag barnsligt förtjust i att "inreda" ett trädgårdsrum med blommor, blad och färger, så jag spenderar rätt mycket tid i trädgården. Jag sysslar också mycket med historiskt återskapande, hantverk och dräktsömnad och är sajtvärd för Medeltiden iFokus.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-09-07 00:18 #15 av: KarolinaNowak

#14 Har missat att önska dig välkommen, så.. Välkommen Ahnna! Skrattande

Vad roligt med Shetlandsponnyavel. Jag jobbade hos en kusk i några år som hade uppfödning av Shetlandsponnier, helt underbara djur.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-07 13:45 #16 av: Ahnna

#15 Åh, tack, tack! Ja, shettisar är underbara! Men på ett helt annat sätt än fullblod. Flört Inget klår snabbjobb på en blodis, liksom!

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-09-12 22:19 #17 av: Hermelina

Jag heter Celine och jag är 14 år. Bor i Nacka med mina 7 kaniner och en hund. (Har kaninuppfödning av teddyvädurar)

Har alltid facinerats av galoppsporten, men det var inte förrens jag år 2006 (tror jag) som jag verkligen "tog tag" i det och var med på ett ponnygalopp läger ute på angarn. Sedan dess har jag ridit där ute 1 ggn i veckan och kutat runt på ponnysarGlad

Fast nu i början av terminen så slutade jag tyvärr där. Bredvid ponnystallet finns nämligen stallar där "riktiga" galoppörer står. Så jag har börjat rida araber på banan istället :) Det är väldigt kul, men tråkigt att jag inte kommer få tävla ponnygalopp igen :(

Sen hjälper jag till i Annika Källses stall på täby galopp på helgerna. Jag mockar, tar ut och in hästar, fodrar osv. Ibland får jag också ta ut nån häst på tur :)

Utöver det rider jag mycket dressyr och tävlar också en del. Har kommit upp till LA men placeringar upp till LB (bild).

Japp, det var iallafall en liten del av mig :D'

 

Anmäl
2009-09-13 00:59 #18 av: KarolinaNowak

#17 Jätte söt ponny på bilden! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-13 11:57 #19 av: ecliptic

Jag heter Sophie och ar 23 ar. Borjade pa BRS pa min 20 arsdag o jobbade for Sir Mark Prescott (Newmarket) i ca 2 1/2 ar innan jag flyttade till Frankrike dar jag nu varit i 1 ar ganska precis. Jobbar for Richard Gibson nufortiden.

Halkade mer eller mindre in i sporten nar jag sag en annons om BRS, har ingen direkt anknytning med sporten fran Sverige tyvarr

Anmäl
2009-09-13 13:16 #20 av: KarolinaNowak

#19 Spännande.. Välkommen! Glad

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-14 20:09 #21 av: Hermelina

#18 tack :D

Anmäl
2009-09-17 21:37 #22 av: aracing

Jag heter Amelie och jag är 14 år. Bor med min mamma och kanin :)

På fritiden tycker jag om att rida, fota, och måla.  

     Kom in i galoppvärlden på riktigt för ca. ett och ett halvt år sedan, då jag började rida ponnygalopp på Angarn. Några månader senare fick jag kontakt med en proffstränare Catharina Vång genom min kompis, och sedan dess har jag hjälpt till i hennes stall på lov, och även när jag hade prao. Det var nog de bästa två veckorna i mitt liv Glad   Rider en ponny som heter Terry Teapot, och har även ridit honom i löp några gånger. Blir fler löp i år (oktober tror jag Skrattande)

      Fotar också en del, helst galopp Flört  Älskar spänningen, och känslan man får i bilderna. Förutom det så målar jag en del. Specialiserar mig inte direkt på något, försöker utvecklas inom alla tekniker.

 

Det var en liten del om mig ;D

 

Anmäl
2009-09-17 21:39 #23 av: KarolinaNowak

Välkommen hit Amelie! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-17 21:44 #24 av: MattiasNowak

Välkommen hit. Glad

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-09-17 23:23 #25 av: aracing

#23   #24    tack Skrattande

Anmäl
2009-09-21 22:07 #26 av: Ginnie

Hejsan!

Ginnie heter jag, är 19 år gammal och bosatt i Malmö. Blev inte lite glad när jag såg att någon äntligen skapat galopp- och fullblodsrelaterade sajter här på ifokus, suveränt! Jag har varit aktiv inom galoppsporten sen 2003, först som hästskötare/träningsryttare. Köpte löphäst 2005 och har haft mycket kul med honom. Numera pensionär men fortfarande i min ägo. Fotograferar en hel del på löpdagar, mest på Jägersro. Bilder finns att se på Helios Racing. För att sammanfatta så är galopp mitt liv.

Än en gång, tack för en toppensajt!

 

Anmäl
2009-09-21 22:11 #27 av: Malin-Trotsig

#26 Fantastiska bilder! Välkommen hit Glad

Anmäl
2009-09-21 22:17 #28 av: Strumpan

#26 Hej och välkommen! Jättesnygga bilder

Mvh JennyAnmäl
2009-09-21 22:19 #29 av: KarolinaNowak

Välkommen Ginnie! Hoppas du ska trivas här på forumet.. Glad Håller med ovanstående om att det var fantastiska bilder..

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-21 22:23 #30 av: MattiasNowak

Välkommen hit. Skrattande

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.