Etikettnyheter-media
Läst 12585 ggr
Strumpan
2010-03-13, 23:11

P-A Gråberg blir historisk

Vår svenska jockey Per-Anders Gråberg blir historisk, han ska åka ner till Dubai för att rida i United Arab Emirates Derby, där förstapriset ligger på inte mindre än fjorton miljoner kronor.

United Arab Emirates Derby ska avgöras den 27 mars på den nya banan Meydan i Dubai. Ett par som har klarat kvalningen är den norsktränade hästen Timely Jazz och vår svenska jockey Per-Anders Gråberg. Per-Anders Gråberg berättar i en intervju att detta är stort att få vara med i en av de största löpdagarna och att få slåss om den enorma summan.

Nya banan

Just nu är jockeyn i Sverige, men han kommer att åka ner till Dubai en vecka innan loppet för att förbereda sig och hästen innan starten. När Gråberg red hästen sist var han inte riktigt hundraprocentig, men han har förhoppningar om att det går framåt. Målet är att Timely Jazz blir så bra som möjligt.

Loppet kommer att köras på den nya banan, Meydan, som blev invigt i januari i år. Sist hästen var i Dubai och tävlade sprang de på gräsbana, men nu kommer underlaget bestå av tapeta. De gånger de har tränat på det har det gått bra berättar gråberg.

Hur är era chanser?

- Innan jag har sett startlistorna är det svårt att avgöra, men tanken är att vi ska kämpa oss till lite pengar, men konkurrensen är hård berättar Gråberg.

Det skulle betyda mycket för Per-Anders om han vann United Arab Emirates Derby, bland det största han gjort. Alla galoppälskare i världen kommer att följa loppet. Att vinna loppet skulle vara fantastiskt, både personligen och för karriären, dörrar skulle öppnas för mig, berättar han.

Källa: AftonbladetFoto: KANAL75

Mvh JennyMellliie
2010-03-14, 01:03
#1

Ah vad kul! :) Hoppas det går bra för dem!

Jag tror nog att jag ska rida det där loppet jag med, haha. Och vinna såklart. Me like the prispengar. xD

Strumpan
2010-03-14, 01:11
#2

Jo, det skulle vara något =)

Mvh Jennyophelia
2010-03-15, 09:38
#3

Lycka till PA.

//Sylvia

Liiniz
2010-03-15, 14:50
#4

Hejaheja PA =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

ellinorrasmusson
2010-03-15, 22:37
#5

Pa är bäst! :D

// Ellinor Rasmusson
medarbetare på
engelskt fullblod ifokus

Upp till toppen