Nyheter & Media

Idag går Melbourne Cup

2009-11-03 13:01 #0 av: Strumpan

Startskottet för det prestigefulla Melbourne Cup går av idag och åskådarsiffran brukar ligga på över 100 000. 24 hästar står redo att springa det 3200m långa loppet som körs på Flemington i Melbourne i Australien. Här hemma i Sverige har man satt blicken på brittiska hästen Munsef. Sist startade han i Stockholm Cup. Idag kommer han bära den 53 kg tunga Zac Purton, fem kg mindre än förra årets vinnare Viewed, som troligtvis kommer att tippas favorit.

Även Godolphinstallets Crime Scene kommer att representera Europa.

Totalt står 24 hästar på startlistan, sju är från Australien, elva från Nya Zeeland, två från England och fyra från Irland. I prispotten väntar 28 miljoner kronor på vinnaren.

Källa: Aftonbladet
Foto: Sebastian Costanzo, The Age

Mvh JennyAnmäl
2009-11-03 15:50 #1 av: Strumpan

Loppet är över!

Loppet som kallas "The Race That Stops A Nation" är över. Shocking vann 20 miljoner kronor! Första tisdagen i november gick startskottet för Melbourne Cup. 102 000 personer samlades för att se 24 hästar göra upp i världens största kapplöpning, en distans på 3200m. Australiens Melbourne Cup är det enda i löpet i världen som är en handikapp. Vikten som hästen får på ryggen vägs efter deras troliga prestation på banan.

Vinnaren från förra året, Viewed var den som man trodde skulle ro hem loppet och behålla sin titel, istället blev det en hård konkurrens mellan Shocking och Crime Scene på upploppet. Det var den australienska fyraåringen med jockeyn från Sidney, Corey Brown som tog sig över mållinjen och såg till att behålla prischecken i landet.

Melbourne Cup började ridas redan 1861 och har kallats "The Race That Stops A Nation", den har till och med fått en röd dag i den australienska almanackan. Munsef som gästade Sverige i år blev slagen tidigt och slutade som en oplacerad tolva.  

Källa: Aftonbladet

Mvh JennyAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.