Galoppsport

Vinterpäls

2010-05-05 00:32 #0 av: Rodjare

Mitt fullblod verkar sätta päls just nu. Har någon liknande erfarenheter? Förra ägaren klippte honom när hon tyckte det behövdes.

Anmäl
2010-05-05 20:01 #1 av: Strumpan

Det låter väldigt underligt om din häst sätter vinterpäls på sig nu. Enligt mina erfarenheter brukar de börja fälla av i januari/februari och sen vara klara vid den här tiden april/maj.

Hur är hullet på hästen, verkar han frusen? Har någon veterinär kollat hormonvärden? En dum fråga, är du säker på att det är inte sommarpäls du ser?

Mvh JennyAnmäl
2010-05-06 00:51 #2 av: Rodjare

Jag har inte haft ägt ett fullblod tidigare. Pälsen börjar bli lång och lurvig, han släpper ingeting och har inte gjort det under viner/vår. Han svettas väldigt lätt. Jag har skickat in träckprov idag. Han har också blivit lite "slö" sista veckorna.

Anmäl
2010-05-06 01:18 #3 av: Strumpan

Fullblod är precis som andra raser, dvs börjar fälla vid samma tid. Jag skulle nog ta ut vetten för blodprovstagning om jag vore dig i och med att han är slö. De brukar de vakna till våren och bli piggare. Äter och dricker han som han ska?

Mvh JennyAnmäl
2010-05-20 09:29 #4 av: Linnea

Om förra ägaren klippt lite när som helst så kan det hända att pälssättningen blivit störd. Isf är det bara att låte pälsen vara. Om han får mycket päls så spårklipp men försök låta bli så borde pälsen ändras av sig själv men det kan ju ta ett tag.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-06-26 12:57 #5 av: MillaJ

Jag hade nog tagit ut veterinär för blodprovstagning. Ett halvblod i vårt gamla stall satte päls året om och fick klippas när det blev för mycket (när han började svettas för mycket vid arbete). Den har visat sig ha Cushings.. Så det kan ju vara bra att kolla upp, så man kan lägga omm rutiner och förenkla för hästen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.