Galoppsport

Race Horse Death Watch

2009-08-25 21:42 #0 av: KarolinaNowak

Animal Aid´s ”Race Horse Death Watch” lanserades under Cheltenham-festivalen 2007. Sidans syfte är att visa för allmänheten hur många engelska fullblod som dör på banan i England.

Myndigheterna går inte ut med dom här uppgifterna till allmänheten utan förklarar dödsfallen som olyckor eller oförklarbara. Trots att flera hästar dör på en och samma tävling så kallar dom det bara för en "statistical blip" .

Animal Aid har offentliggjort ett antal rapporter under dom senaste sju åren som visar de djurskyddsproblem som är relaterade med tävling och träning med engelska fullblod. De undersökningar som gjorts visar att runt 420 hästar tävlas till döds varje år. Runt 38 procent dör på banan medan de andra avlivas på grund av skador dom fått under tävling eller träning.

Klicka här för att komma vidare till hemsidan.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-08-25 23:16 #1 av: MattiasNowak

Helt sjukt många hästar som dör hela tiden. Förvånad

 

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-08-26 16:06 #2 av: Linnea

Det är pengarna och inte hästens hälsa som styr hur länge och hur hårt hästen tävlar. Tyvärr.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2009-08-26 16:27 #3 av: KarolinaNowak

Jo, tyvärr är det så. Så fort det är pengar inblandade blir människor giriga och blinda vad gäller hästarnas hälsa. Och det gäller ju all hästsport.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.