2009-08-23 21:26 #0 av: KarolinaNowak

Popcorn Deelites är ett engelskt fullblod som mest är känd för sin ”skådespelarkarriär” än vad han är för sina tävlingsresultat som galoppör. Han är född 1998 och är efter Afternoon Deelites och undan Turquoise Gal. Han var en valack och tävlades i sex år på låg nivå. Han lyckades ändå vinna 11 av sina 58 starter och tjänade in över 400,000 kronor.

popcorn.jpg
Foto: Seabiscuit Movie

Som filmstjärna

Det han är mest känd för är sin roll i den Oscar nominerade filmen Seabiscuit som spelades in 2003. I filmen hade han rollen som Seabiscuit där han spelade mot Jeff Bridges som ägare, Tobey Maguire som jockey och Chris Cooper som tränare.

Popcorn Deelites tränades av Priscilla Leon i Phoenix, Arizona och han ägdes av David Hoffman som bodde i Henderson, Nevada. Hans specialitet i filmen var att spela scenen där Seabiscuit startar i alla race, han spelade även Seabiscuit i alla race i filmen. Fem andra hästar spelade också rollen som Seabiscuit, varje enskild häst vald efter deras förmåga att efterlikna nåt Seabiscuit gjort. En av hästarna användes enbart i rollen som sovande häst då detta var en av Seabiscuits favoritaktiviteter.

popcorn2.jpg
Foto: Seabiscuit Movie

Lite historia

I Popcorn Deelites släkt kan man se många kända namn såsom Damascus, Bold Ruler, Secretariat, Ack Ack, Sword Dancer, Buckpasser, Northern Dancer och Gallant Man. På hans mammas sida kan man se namn som Bimelech, Black Toney, Johnstown, Count Fleet och den mycket kända La Troienne.

Han gjorde 58 starter, vann 11 och placerade sig i fem. Han sprang in 423,000 kronor (valutavärde 2009-08-23).

Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Popcorn_Deelites