2009-09-12 02:44 #0 av: Strumpan

Den ofantligt stora galoppbanan som ligger i Japans huvudstad Tokyo restes 1933. Ett flertal renoveringar har gjorts och banan har bara blivit större och större. Vid den sista förbättringen som tog sju år gjordes förstoringar av läktaren som nu kan hålla upp till 13750 sittplatser och ännu fler ståplatser.

tokyo.jpg

De har även lagt till flera restauranger, så man kan följa loppen medan man stillar sin hunger.

Men det är inte bara en storstilad galoppbana, en enorm läktare och flera restauranger. Nej då, de har även ett hästsportsmuseum med en biograf (!) där filmer om livet med hästar visas. Detta är något som bör besökas före eller efter loppen.

De har en liknande "Plastic Wonderhäst" som finns på Täby Galopp. Man sitter på plasthästen med en stor bildskärm framför sig som visar en galopperande häst på banan. Detta ska ge en realistisk uppfattning om hur det är att sitta på en galoppör.

Om det inte vore nog så har de dessutom en simulator där man kan tävla mot varandra, upp till åtta personer. Tävlingen går ut på att man ska klappa/trumma i en viss takt, beroende på vilken bana man tävlar på. Hästens rörelse styrs efter hur bra man klappar/trummar. Vid slutspurten finns en knapp man kan trycka på och den ska vara jämförbar med jockeyns spö.

Löp som rids på Tokyos galoppbana

  • Japan Cup
  • Japan Cup (dirt)
  • Tokyo Yushun (japanskt derby)
  • Yushun Himba (japanska oaks)

Alla loppen rids på gräsbanan, förutom Japan Cup dirt som rids på dirttrackbanan.

Kapplöpningsbanan är uppbyggd så att Steeplechase spår finns i mitten, nästa är dirttrackbanan och den yttersta är gräsbanan.

Tokyos mäktiga kapplöpningsbana är inte som dem i Skandinavien. Så reser man någon gång till Japans huvudstad Tokyo bör man ta sig ett besök, man kommer inte bli besviken!

Foton: Japan Racing
Källa: Http://www.unggalopp.nu/articleView.aspx?articleid=747&topMenuId=15

tokyo2.jpg