Berömda hästar

Devon Loch

2009-09-03 22:26 #0 av: KarolinaNowak

Devon Loch var en berömd tävlingshäst. Det som den är mest känd för är när den var med i Grand National steeplechase 1956. Hästen ledde och var 45 meter från att vinna när han helt plötsligt hoppade och landade på sin mage. Jockeyn Dick Francis försökte lirka igång honom igen men Devon Loch kunde inte fortsätta.

devon.jpg
Foto: Times Online

Enligt vissa rapporter så fick Devon Loch kramp i bakbenen och det gjorde att han kollapsade. Vissa andra rapporter säger att där var en skugga på marken, vilket lurade Devon Loch att tro att där var ett till hopp som han då försökte hoppa över. Han gjorde då ett halvhopp och kollapsade. Det verkar sannolikt att en sån förvirring hindrade honom från att fortsätta. På DVD´n "Horse Racing´s Greatest Ever Races" hävdade Dick Francis att publikens höga hurrande för den vinnande Devon Loch distraherade hästen, vilket också är en trolig förklaring. Rapporter om att Devon Loch skulle ha fått en hjärtattack verkade inte troligt då han återhämtade sig alldeles för fort. Devon Loch avlivades strax efter eller under den kalla vintern 1963.

Modern Tolkning
Uttrycket att "göra en Devon Loch" är en liknelse som används inom moderna sporter för att beskriva ett misslyckande i sista sekunden, vilket innebär att den tävlande inte lyckas ta sig i mål.

Källa: Http://en.wikipedia.org/wiki/Devon_Loch

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-04 00:06 #1 av: Strumpan

Usch vad det såg otäckt ut. Men det såg ut som om han gjorde ett litet hopp

Mvh JennyAnmäl
2009-09-04 00:14 #2 av: KarolinaNowak

Jag tycker också det såg ut som han gjorde ett hopp. Jag har därför valt att tro att han försökt att hoppa över en skugga på grund av all den stress och press som förekommer i denna typ av tävling, som därför orsakat förvirring.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-04 00:22 #3 av: Strumpan

Men det ser oxå ut som om det gjorde ont. Han kunde inte riktigt stödja på benen först när han hade rest sig. Jag önskar att de hade filmat några sekunder till så man fick se hur det gick för honom

Mvh JennyAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.