Nyheter & Media

Rachel Alexandra skapar historia

2009-09-08 21:58 #0 av: KarolinaNowak

Nyhetsartikel - Rachel Alexandra skapade historia den 16 maj 2009 då hon svepte förbi sina manliga motståndare i den prestigefyllda Preakness Stakes och blev därmed det första stoet sedan 1926 att vinna den här delen av Triple Crown. Det var inte en viktig händelse för bara Rachel Alexandra utan för hela galoppsporten.

rachel2.jpg
Foto: Jim McCue, Maryland Jockey Club

Under lördagen den 5 september 2009, var spänningen stor på Woodward Stakes och alla väntade ivrigt på att få se om Rachel Alexandra skulle segra ännu en gång mot sina manliga motståndare.

Woodward Stakes anordnades av Saratoga Racecourse och är ett race som länge dominerats av manliga hästar sedan starten för femtiosex år sedan. Det är vanligt att Jess Jackson, delägare till Rachel Alexandra, är väldigt noggrann vid val av tävlingar baserat på underlaget på banan när det gäller hans hästar. Åter igen så är det kobinationen av rätt tävling och Rachel Alexandras orubbliga beslutsamhet som leder till seger.

Det verkar som Rachel Alexandra kände av pressen alldeles innan tävlingen när publikens buller efter paraden blev för mycket. Detta ledde till att hennes jockey Calvin Borel ramlade av. När startboxen senare öppnades så fokuserade Borel trots detta åter igen på tävlingen och deras strategi.

Det var inte någon lätt tävling för Rachel Alexandra eftersom Macho Again inte ville ge sig, både hästarna gav allt ända in i mål och Rachel Alexandra lyckades behålla ledningen och vinna med en huvudlängd. Hon delade vinstsumman på ungefär 5,5 miljoner med Macho Again och Bullsbay som kom in på tredje plats.

Hittills har Rachel Alexandra sprungit in mer än 2,9 miljoner dollar som motsvarar ungefär 21 miljoner svenska kronor. Hon har av sina fjorton starter segrat elva gånger. Under det senaste året har hon blommat ut och många tror att hennes senaste seger i Woodward Stakes sätter henne i en stark position för den nordamerikanska "Horse of the Year" titeln.

Rachel Alexandra har visat att hon har kraft och snabbhet så det räcker och blir över, hon vinner inte enbart sina löp utan även många åskådares hjärtan, och längst med vägen skriver hon historia.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-08 22:00 #1 av: KarolinaNowak

Här är ett klipp från när hon vann Preakness Stakes..

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2010-01-09 17:16 #2 av: Luthien

Hon har ju nästan samma namn som jag Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.