2009-09-10 16:56 #0 av: KarolinaNowak

Galoppsporten är stor i Irland, väldigt få sporter har en sådan kulturell resonans med kapplöpningen som det irländska folket och ännu färre delar en så lång och rik historia. Här finner ni en kort presentation om dokumentären "In the Blood".

lblood_30635880.jpg"In the Blood" är en timme lång dokumentär som ger oss en inblick i den så kallade "Sport of Kings". Irland är en nation som är stolta över sitt unika samband med kapplöpningen. "In The Blood" går ända tillbaka till dagarna före slaget vid Boyne under 1700-talet och undersöker de kunskaper och traditioner som utvecklats under årens lopp. Kapplöpning har växt till en lysande och framgångsrik sport i Irland.

Många gyllene ögonblick kommer att återupplevas såsom Arkle's seger över Mill House, 1964 i Cheltenham Gold Cup. "In The Blood" erbjuder också en unik inblick i en värld där hästkapplöpning regerar.

Eftersom Irland fortsätter att dominera världen med kapplöpningen, är det en passande tid att berätta historien om hur allt började och hur det blev omfamnande hemma och framför allt utomlands.

In The Blood: Historien om den Irländska galoppsporten har producerats för RTÉ av Mint Productions tillsammans med Kampsport Irland och med finansiellt stöd från Sound & Vision - en Broadcasting Commission av Ireland initiativ.