Besöksvärda platser

Internationella banor - Irlands galoppbanor

2009-09-15 22:37 #0 av: Strumpan

På Irland finns det 27 galoppbanor, inget land i världen har fler banor per capita. Banorna är allt från världsklass där hästar från eliten tävlar till mindre landsortsbanor där det hålls mer lokala galopptävlingar. Man kan följa unika galopptävlingar nere på stranden i Laytown, eller en galoppfestival i Galway. Vart du än befinner dig i Irland så är du aldrig långt ifrån en galoppbana.

The Curragh (county Kildare)

Strax utanför Dublin kan man hitta The Curragh, en världskänd galoppbana. Varje år arrangeras ungefär 20 kapplöpningar. I maj hålls en tvådagarstävling och festival i Boylesport Guineas. I juni/juli anordnas The Budweiser Irish Derby Weekend och i juli, Oaks Summer Racing Carnival. Dessa är de största tävlingarna i Irland. I det irländska derbyt kommer fullblod i absolut världsklass med sina ägare, tränare och professionella jockeys och tävlar. Vinsterna är inte mindre än 1,3 miljoner euro!

Tralee (County Kerry)

På Irland idylliska sydvästkust, i augusti hålls en fyradagars festival med flera galopptävlingar vid Tralee. Samtidigt arrangeras Rose of Tralee Pageant, en skönhetstävling. Tjejer från hela världen kommer till skönhetstävlingen. Det brukar komma ungefär 100000 besökare till arenan under festivaldagarna.

laytown.jpgStrandbanan i Laytown - Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Laytown (County Meath)

I början av september varje år kommer människor från hela världen för att se vad som händer på Laytowns strand. Denna galopptävling är en av de få i Europa som hålls på stranden. Denna strand är guldfärgad och är ca fem km lång. Hästarna dundrar fram när det är lågt tidsvatten.

Sligo (County Sligo)

När man reser till Sligos galoppbana är bara det en stor upplevelse. Man en av de vackraste landsbygderna och när man väl kommit fram är banan omgiven av de idylliska bergen Benbullen och Knocknarea. Dessa lokalbors favorittid på året är augusti, de älskar galoppsporten och spelmarknaden blir full av liv.

Galway (County Galway)

I slutet av juli börjar The Galway Races. Under sju dagar och sju nätter pågår tävlingen, någonting som får hela Irland att stanna upp. The Galway races är den mest påkostade och sociala evenemang i den irländska galoppvärlden. Denna tillställning är inte bara intressant för galoppälskare utan även för den mindre kunniga publiken. Loppen är fantastiska, flera ostronbarer öl - och champagnetält, spelande jazzband, ett flertal försäljningsstånd och en bäst klädda kvinnatävling. The Galway Races är en klassisk upplevelse.

Downpatrick (County Down)

I landskapet County of Down, Downpatrick ligger Irlands vackraste och äldsta galoppbana. Kapplöpningar började där redan 1685. Tillställningarna där är alltid trivsamma och hemtrevliga vare sig det är galopptävlingar eller hopptävlingar. I slutet av februari anordnas årets höjdpunkt, ett femkilometers nervkittlande lopp, Powers Whisky Ulster National.

Mvh JennyAnmäl
2009-09-15 23:08 #1 av: KarolinaNowak

Älskar banan i Laytown, jätte bra artikel! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-09-15 23:33 #2 av: Strumpan

Thank U Glad

Mvh JennyAnmäl
2009-09-21 00:23 #3 av: Malin-Trotsig

Grymt bra artikel. Undrar om Sligo Star fått sitt namn från Irlandsbanan Tungan ute?

Anmäl
2009-09-21 00:30 #4 av: Strumpan

Vad glad jag blir att ni gillar artiklen. Skrattande

Mvh JennyAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.