Månadens häst

Appel Au Maitre

2009-10-01 13:58 #0 av: KarolinaNowak

Appel Au Maitre är för hästarna vad Tor är för asagudarna. Den här franskfödda hästen sägs vara den bästa galopphästen i skandinavien. Han har bland annat blivit vald till årets häst i Norge, och vunnit flertal derbyn.

appel.jpg
Foto: Hesteguiden

Sen sin två-årsdag, 2006, så har Appel Au Maitre vunnit alla stora tävlingar i norra Europa. Nu när han är fem år har han återigen tagit Stockholms stora pris från sin gamla rival Peas and Carrots. Vinsten kom bara två veckor efter att hans andra succé i Walter Nilsens Minnelop.

Han har vunnit svenska och norska derbyn. Appel Au Maitre har fått två titlar i skandinaviens mest viktiga tävling, Stockholm Cup International. Han är tränad i Norge av Wido Neuroth och han ägs av Stall Perlen som köpte honom för 155,000 Euro.

Appel Au Maitre är från Frankrike och är född och uppvuxen på "Haras de la Reboursière et de Montaigu". Han är undan det anmärkningsvärda stoet Rotina.

Utanför skandinavien så har Appel Au Maitre deltagit i ett par kända tävlingar också. I Tyskland kom han på fjärde plats i derbyt och på andra plats i Union Rennen.

Appel Au Maitre blev även vald till årets häst i Norge, 2009, när den stora "Hestegalla" hölls i Oslo på SAS Hotel.

Källa: Http://www.france-sire.com/news/sweden_appel_au_maitre_the_invincible_viking

stam.jpg
Klicka här för att se hela stamtavlan..

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-10-01 14:06 #1 av: KarolinaNowak

Apple Au Maitre - Årets häst i Norge, 2009.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-10-01 19:33 #2 av: Strumpan

Jättebra artikel! En riktigt snygg häst Glad

Mvh JennyAnmäl
2009-10-01 23:07 #3 av: Mellliie

Min favoritgaloppör :D Otroligt bra artikel! ;D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.