Annons:
Etikettberömda-hästar
Läst 5302 ggr
KarolinaNowak
9/12/09, 11:09 PM

Eight Belles

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Eight Belles, född 23 februari 2005 död 3 maj 2008, hon var ett mörkgrått engelskt fullblods sto från USA, efter Unbridled's Song och undan Away. Det finns numera ett löp i hennes ära under namnet Eight Belles Stakes.

Historia

Eight Belles skrevs in i historien den 17 februari 2008, då hon blev det första stoet i historien att vinna the Martha Washington Stakes, the Honeybee Stakes (16 mars 2008) och the Fantasy Stakes (12 april, 2008).

Samma år kom hon tvåa i Kentucky Derby, men hon kollapsade plötsligt efter målgången. Hon hade frakturer på båda frambenen och hon blev avlivad direkt på plats på grund av hennes skador, som ansågs vara för allvarliga för att man ens skulle kunna flytta henne från banan.

Eight Belles begravdes på Churchill Downs Kentucky Derby Museum den 7 september 2008. Ett lopp har nu fått ett nytt namn och det löps i hennes ära, under namnet Eight Belles Stakes.

eightbelles.jpg
Foto: USA Today

Eight Belles död gav upphov till mycket stor uppståndelse, eftersom att det länge har påpekats att aveln av de engelska fullbloden inte går rätt till. Skador som de Eight Belles fick har uppstått på flera hästar, genom felaktig avel och också genom att fullbloden sätts i träning mycket tidigt, innan de är tillräckligt utvecklade.

Under Preakness Stakes den 16 och 17 maj 2008 uppmuntrade National Thoroughbred Racing Association jockeyerna att ha klistermärken, röda och vita med en åtta och ordet "Belles" på dem. Detta för att hylla och minnas Eight Belles.

Källa: Http://sv.wikipedia.org/wiki/Eight_Belles

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Annons:
Mellliie
9/14/09, 11:06 PM
#1

Vilket vacker sto! Synd det som hände med henne! D:

Strumpan
9/15/09, 12:52 AM
#2

Otroligt vacker tjej…

Mvh Jenny

Upp till toppen
Annons: