Nyheter & Media

Josephine Kelly - Blir hon hinderryttarchampion?

2009-10-19 18:44 #0 av: Strumpan

Här är den kvinnliga lekmannen som roar sig bland de stora pojkarna. 27 åriga Josephine Kelly har chansen att bli den första kvinnliga hinderryttarchampion nu på fredag. Vi håller tummar och hovar för att det ska gå bra för henne och framför allt för att hon ska ta hem den avgörande segern.

kelly.jpg
Josephine Kelly, blir hon den första kvinnliga
champion i hinderlöpning i Norge?

Josephine har redan flera segrar i stora hinderlöp på sin meritlista från Norge i år. Bland dessa finns Norsk champion Hurdle och Bärum Kommunes Hekkelöp som hon vann med Barros Jarpa. Går hon som segrare i finallöpet nu på fredag blir hon den första kvinnliga jockeyn som tar hem titeln som champion i Norge.

Att vinna detta är oerhört stort, men har hon otur och hennes värsta konkurrent tar detta kommer Josephine bli som sämst fyra i att ta hem championligan. Det är tuffare konkurrens i Norge eftersom det är många brittiska proffsjockeyers som tävlar där.

Det är inte bara i Norge som Josephine regerar, i Sverige har hon tagit hem priset som bästa amatörryttare tre gånger.

Josephine har fått frågan om hon funderar på att bli proffs och det är något som hon inte har bestämt ännu. Hon anser att hennes valmöjligeter skulle bli färre och man måste hålla kolla på vikten för mycket.

För några år sedan var Josephine med om en otäck olycka i ett hinderlöp, då hästen inte lyfte på bakbenen vid ett hinder, istället sprang den in i det och gick omkull. Tur nog fick hon inte hästen över sig, men däremot revbensbrott, hjärnskakning och en liten skada i ryggen. Josephine har fortfarande lite ont i ryggen efter olyckan, men hon får hjälp av en kiropraktor, när hon väl tar sig dit.

- Text från Aftonbladet.
Foto: Mats Genberg/Galoppmagasinet

Mvh JennyAnmäl
2009-10-24 00:49 #1 av: Strumpan

Josephine är Norges första kvinnliga champion. Hon vann loppet med två längder! Helt suveränt, ett stort Grattis till Josephine!

Vill du läsa hela artikeln kan du gå in på Aftonbladet.
Foto:
Hesteguiden.com

Mvh JennyAnmäl
2009-10-24 10:54 #2 av: KarolinaNowak

Vad roligt! Önskar henne stort Grattis och fortsatt framgång! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.