2009-09-28 14:19 #0 av: KarolinaNowak

Den kommande dokumentär filmen ”JOCK” handlar om den första generationen av kvinnliga jockeys som i slutet av 60-talet och början av 70-talet kämpade för rätten att rida som professionella jockeys. I år firas 40-årsdagen av deras lika rättigheter, segrar och sitt första historiska lopp som professionella. Produktionen av ”JOCK” inleddes den 21 februari detta året i samband med Barbara Jo Rubins 40-årsjubileum på Charles Town.

jock.jpg

JOCK tar dig tillbaka till slutet av sextiotalet och början av sjuttiotalet, tiden då våra mödrar och mormödrar fick uppleva hemska kön diskrimineringar. Det var den tid då kvinnan "ansågs vara det svagare könet", sårbara, oförmögna, tar för snabba beslut. Man ansåg också att kvinnan inte kunde kontrollera en hästar som var värda en förmöghet.

Deras passion för att rida ledde till sexuell diskriminering, kvinnorna förlöjligades och blev fysiska och emotionella offer. Men passionen för ridning kom att bli deras vapen för att övervinna hinder de mötte. Denna dokumentären utforskar kvinnornas kamp för rätten att rida och ger tittarna en inblick då manliga jockeys hotade, trakasserade och även bojkottade tävlingarna för att stå i deras väg.

JOCK kommer att inspirera och motivera kvinnor i alla åldrar. Dessa hjältemodiga jockeys bevisar att passion är starkare än något hinder.

Karaktärer i dokumentären: Mary Bacon, Patti Barton, Diane Crump, Penny Ann Early, Donna Hillman, Kathy Kusner, Barbara Jo Rubin, Sandy Schleiffers, Robyn Smith, Tuesdee Testa & Cheryl White.

För mer information gå in på deras hemsida, JOCK The Movie.