2009-10-11 23:20 #0 av: Strumpan

Täbys storloppsdag är över för den här gången och den största vinnaren är den norska tvååringen, Buckham som vann överlägset i Breeders’ Trophy Juvenile. Men han var inte den enda som imponerade på galoppbanan idag.


Buckham & Lennart Hammer vinner Breeders' Trophy Juvenile.
Foto:
Stefan Uppström

På sin hemmabana i Övrevoll har Buckham tagit tre segrar och är den mest meriterad bland tvååringarna som tävlade om 300000 som prispotten innehöll. Genom att hålla Buckham tillbaka och sen på upploppet släppa honom så han kom ikapp och förbi den ledande Loire blev han är den första norrmannen i historien att vinna löpet.

Tränaren Cathrine Erichsen var överlycklig när hon berättade i en intervju att hon hade fått höra "när hästen kom till mig kunde vi glömma det här året och istället sikta på treåringssäsongen istället. Det är en väldig överraskning att han har nått de här framgångarna."


Entangle och Lennart Hammer vinner Lanwades Stud Stakes (L).
Foto:
Stefan Uppström

Lennart Hammer var den som fick rida Buckham, han fick även tävla med Entangle, en treårig norsk häst.

Hemmastjärnan Ellicat gjorde sin allra sista start i Lanwades Stud Stakes. Hästen var obesegrad som tvååring och 2006 var den utnämnd till årets häst. Den gjorde en stark insats och slutade som trea, det blev ett värdigt slut på sin karriär som galopphäst. Detta hamnade dock i skymundan av vinnaren Entangle som levde upp till sitt rykte och utklassade sina rivaler med sju längder.


El Mariti & Per-Anders Gråberg vinner.
Foto: Stefan Uppström

Per-Anders Gråberg var en lycklig jockey som vann två av de stora löpen. I första loppet red han Aces Star, ägd av Fredrik Reuterskiöld. Duon tog tillsammans segern i Vinterfavoriternas pris för tvååriga importer. Sedan var det dags för att hoppa upp på nästa häst, El Marati som är tränad av Patrick Wahl. Tillsammans tog de hem prispotten på hela 317000 kronor.

Luca Brasi och Peas and Carrot är troligtvis två av de främsta hästarna i Sverige på tirttrack. De tillhör den äldre eliten och de tävlade mot varandra i Songline Classic på tirttrackbanan. Dessa hästar dominerade även den här gången på banan över de andra hästarna och någon större match blev det inte heller. Duon Peas and Carrot med Fredrik Johansson på ryggen la sig precis bakom sin största rival och när de var på ingång till upploppet gav Fredrik sin attackorder till sexåringen och han small till och förbi. Han har nu under denna säsong sprungit in över en miljon kronor. Tränaren Lennart Reuterskiöld jublade högt.

Källa: Aftonbladet
Foton: Skandinavisk Galopp