Utbildning & Yrken

Strömsholms galopputbildning

2009-10-12 18:45 #0 av: Strumpan

Strömsholms Ridskola har från och med höstterminen 2009 startat en inriktning i Galopp. Fem engagerade tjejer har börjat sin utbildning på skolan. Hittills är eleverna väldigt nöjda. Colin Rayner är erfaren instruktör och ansvarig för galoppverksamheten. Utbildningen riktar till den som vill ha en yrkesförberedande gymnasieutbildning, som öppnar vägar till ett framtida arbete med galopphästar.

colin.jpg
Galopptränaren och läraren Colin Rayner.

Den välmeriterade Colin Rayner är instruktör och ansvarig för galoppverksamheten. Hela sitt liv har han arbetat med galopp, som lärling, jockey, stallansvarig, tränarassistent och tränare. Han har även ridit några hinderlöp. Under tolv års tid var han instruktör på British Racing School.

Vad Colin hoppas på med denna verksamhet är att eleverna ska bli engagerade i sporten länge och när de sedan är klara med utbildningen är de redo och kan få jobb i ett galoppstall världen runt. Colin är hoppfull och tycker att det är väldigt spännande att få deltal i denna syssla på Strömsholm och han tror att det finns en stor chans att få utveckla detta till något väldigt stort.

colin2.jpg
Colin Rayner tillsammans med gymnasieeleverna
Sofie Hassleborg och Marte Solhaug.

Utbildningen

Utbildningen riktar till den som vill ha en yrkesförberedande gymnasieutbildning, som kan öppna vägar till ett arbete med galopphästar. Ska man läsa hippologprogrammet sedan är detta en väldigt bra grund att stå på.

Undervisningen är både praktisk, teoretisk tre gånger i veckan. Möjligheten finns för de som vill, att ta amatörryttarlicens och amatörtränarlicens. Dessutom läser de övriga karaktärsämnen tillsammans med Ridsportsgymnasiets elever. Karaktärsämnena är bl. a arbete med häst, hästkunskap, häst och stallskötsel och ungdomsledarskap. Vid två tillfällen i veckan åker de till Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar för att läsa kärnämna som tillhör gymnasiet. För att öka sina chanser till högskolan kan de även läsa andra individuella val som skolan har att erbjuda. Skolan har elevbostäder, där de bor med de övriga eleverna på Ridsportgymnasiet.

Hittills är eleverna väldigt nöjda med sin utbildning. De tränar mycket balans, de har bra hästar att rida och Colin är en bra instruktör som är erfaren, noga, rättvis och trevlig.

Att vara en liten grupp på fem är en bra start, men finns det någon sökande som verkligen är engagerad och vet vad han/hon vill finns det möjligheter att få hoppa in säger Becky Evensen, gymnasieansvarig på Strömsholms Ridskola.

Intresserad?

Är du intresserad av att börja på skolan eller rent av bara nyfiken kan du kontakta Becky Evensen, gymnasieansvarig på Strömsholms Ridskola på 0220- 45 111, 0707-52 64 75 eller Kantzowska gymnasiets Studie- och yrkesvägledare Lena Jonsson på 0220- 24 228.

Källa: Unggalopp
Foton: Hästnäringens Nationella Stiftelse & Linda Persson

Mvh JennyAnmäl
2009-10-12 21:42 #1 av: KarolinaNowak

Strömsholm har Galoppkurser under höstlovet den 26-30 oktober och 2-6 november för Colin Rayner.

Kursen vänder sig till: För dig som är ny inom galoppen
Kursinnehåll:
- Ett ridpass på förmiddagen och ett på eftermiddagen
- Häst- och stallskötsel + teori ingår i kursen
- Sadling och hästens utrustning .
- Träning på mekanisk galopphäst
- Hästhantering och säkerhet
- Galoppens grunder
- Visitering

Visning av galoppfilmer på kvällstid.
Kurslitteratur:
Galoppsport och Fatta Galoppen (ingår i kurskostnaden).
Antal kursplatser:
6 platser på skolans hästar och 4 platser med egen häst
Kurstid:
Kursen startar 09.00 första dagen och slutar 16.00 sista dagen.

Kurskostnad: 750 kr. I kurskostnaden ingår del i flerbäddsrum (tillgång till pentry finns i anslutning till logi), visst studiematerial samt hästkostnad.
* Samma pris gäller om man tar med egen häst, i uppstallningen ingår då standardfoderstat med strö, 8 kg grovfoder, 4 kg havre/krafft grund och mineraler. Annat foder eller foder utöver detta medföres av hästägaren.

Du anmäler dig via Strömsholms hemsida.

- Text från Ung Galopp.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-10-14 23:01 #2 av: Strumpan

Jättebra att du la till det Glad

Mvh JennyAnmäl
2009-10-15 12:53 #3 av: Galoppfoto

#1 Den där kursen har jag försökt tjata mig till (eftersom bankkontot är slut Tungan ute). Utan resultat tyvärr.

/Malin, medarbetare på Engelskt Fullblod
www.ingaballar.blogg.se
"There are fools, damn fools and those who ride in steeplechase"

Anmäl
2009-10-18 16:42 #4 av: KarolinaNowak

Prova på helg 20-22 november: För dig som är intresserad av att söka till galoppgymnasiumet på Strömsholm höstterminen 2010 är detta ett utmärkt tillfälle att få en inblick i hur utbildningen kommer att se ut.

Kursinnehåll:
- Ett ridpass på förmiddagen och ett på eftermiddagen
- Häst- och stallskötsel.
- Träning på mekanisk galopphäst
- Hästhantering och säkerhet

Visning av galoppfilmer på kvällstid.

Kursledare: Colin Rayner
Colin Rayner har arbetat hela sitt liv med galopp. Han har varit lärling, jockey, arbetsryttare, head lad, assistant trainer och tränare (av arabgaloppörer i tio år). Under sin karriär som ryttare har han också ridit några hinderlöp. Colin har varit instruktör på The British Racing School, BRS i 12 år.

Antal kursplatser: 6 platser på skolans hästar.

Kurstid: Kursen startar 11.30 första dagen på Värdshuset Åsen med lunch tillsammans med gymnasieeleverna och slutar 16.00 sista dagen.

Kurskostnad: 750 kr. I kurskostnaden ingår del i flerbäddsrum (tillgång till pentry finns i anslutning till logi), lunch 20 nov samt hästkostnad.

Du anmäler dig via Strömsholms hemsida.

- Text från Ung Galopp.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-12-18 12:49 #5 av: KarolinaNowak

Lördag den 16 januari är det en prova på dag på Strömsholms galoppgymnasium där välmeriterade Colin Rayner är huvudinstruktör.

Klockan 11.00 är det samling i sal 2 röda ridhuset och dagen håller på till ca 15.00.

Ni kommer bland annat att få info om hur det är att gå gymnasiet på Strömsholm, se skolans elever rida, prova på att rida skolans galopphästar med mera.

Anmälan och frågor till Becky Evensen senast fredag 15/1 kl 12.00
Becky Evensen 0220-451 11 eller på mail: becky.evensen@stromsholm.com

Klicka här för att läsa mer om Strömholms galoppgymnasium.

- Text från Ung Galopp.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.