Berömda hästar

Hurricane xx

2009-12-12 19:46 #0 av: KarolinaNowak

1948 föddes Hurricane (e Husson-Canary), som kanske var den störste galoppören av dem alla. Han var obesegrad både som tvååring och treåring, då han slog allt som fanns att slå. Han utklassningsvann Dansk Derby, var suverän i Svenskt Derby och slog den äldre eliten i Skandinaviskt Grand Prix och Eclipse Stakes efter att ha vunnit Svenskt Kriterium, Svealandlöpning och Vinterfavoriternas Pris som tvååring.

Som tvååring svarade Margareta Cronhielm (nu Wettermark) för träningen och därefter Axel Thorngren på Klampenborg. Sedan tog Hurricanes sportslige ägare skeppsredare Gösta Dalman det djärva initiativet att skicka sin champion till England, men där fick han gå med toppvikter i tuffa handikapper och kunde inte hävda sig. Det blev därefter bara två starter på hemmaplan som fyraåring, av vilka en slutade med seger. Som femåring blev det fyra nya segrar, inkl Eclipse Stakes på Klampenborg.

Totalt segrade Hurricane 17 gånger av 20 möjliga i Sverige och Danmark. Mycket bättre kan det inte bli.

Efter karriären skänkte Gösta Dalman Hurricane till Flyinge, där han blev en mycket framgångsrik avelshingst, den främsta svenskuppfödda beskällaren genom tiderna. Bl a lämnade han klassiska vinnare som Scottish Hunter (St Leger), Camillo (St Leger) och Katja (Dianalöpning och Oaks).

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-12-12 22:21 #1 av: Strumpan

Hurricane var en riktigt bra häst. Bra artikel Glad

Mvh JennyAnmäl
2009-12-13 11:24 #2 av: KarolinaNowak

#1 Tack! Glad Svårare att hitta information och bilder till svenskarna än det är att hitta till (exempel) amerikanerna bara.. Tungan ute Men men.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-12-13 14:11 #3 av: Strumpan

Jo tack, jag vet... Försök att hitta info om dressyr och hopphästar. Typ omöjligt....

Mvh JennyAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.